Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) обсъдиха на среща в парламентарната стая

...
Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) обсъдиха на среща в парламентарната стая
Коментари Харесай

В присъствието на финансовия министър: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъдиха държавния бюджет

Ръководствата на  ГЕРБ-СДС  и  „ Продължаваме промяната – Демократична България “  (ПП-ДБ)  обсъдиха  на среща в парламентарната стая на първата политическа сила  държавния бюджет  за тази година, който е точка в програмата на  Народното събрание . Финансовият министър  Асен Василев  също взе участие в диалога.

„ Обсъдихме общата рамка на бюджета  и, в случай че има  оферти , те няма да трансформират рамката, а ще е разход за разход, изясни той в коридорите на Народното събрание, т.е. в случай че някой желае спомагателен разход някъде, би трябвало да понижи разход на друго перо “, посочи Василев.

Той изясни невъзможността да бъдат правени нови разноски с събитието, че миналата година е била натоварена.

Финансовият министър сподели още, че води диалози с парламентарните групи, с цел да може държавният бюджет да  „ мине в рационални рамки “ .

Това ми е третият бюджет.  Министърът на финансите постоянно си приказва с парламентарните групи, с цел да мине бюджета в рационални рамки, които да са изпълними. Засега виждам, че има настройка за относително дребни корекции, които, в случай че се създадат разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка “, добави Василев.

„ Оптимист съм за идващия бюджет, този просто би трябвало да го приемем “.  Това съобщи пред публицисти от коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата.

За бюджета имаме искания, само че чисто политически акт е да бъде подсилен , срещнах се с нашите депутати в този бюджет за полицията, за обществените служащи, за пожарната, ще го вкараме като наше предложение, само че за идващия бюджет след 2-3 месеца се разбрахме доста по задълбочено да се направи и в други проблематични сфери “, изясни той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР